V sredo, 27. septembra 2023, je naša šola že tradicionalno organizirala regijsko tekmovanje v krosu za učence prilagojenega programa z nižjim izobrazbenim standardom. Tekmovanja so se poleg učencev naše šole udeležili še učenci ostalih treh pomurskih šol, ki izvajajo omenjeni program: OŠ IV Murska Sobota, DOŠ II Lendava in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Po uvodnem nagovoru je sledilo ogrevanje Centra za krepitev zdravja Gornja Radgona, za katerega je poskrbela kineziologinja Maja. 44 učencev in učenk se je pomerilo v treh različnih disciplinah (ločeno fantje in dekleta) – 300 m, 600 m in 900 m, glede na starostno skupino učencev. Da so bili motivacija za tek in rezultati učencev še boljši, so z glasnim navijanjem poskrbeli naši učenci posebnega programa in številni drugi. Za okrepčilo je poskrbelo podjetje Radenska, ki so donirali veliko pijače.

Ob koncu tekmovanja je sledila še podelitev medalj in priznanj. Naši učenci so se odrezali odlično, saj so si priborili kar 6 medalj (3 zlate, 1 srebrno in 2 bronasti).
Čestitke vsem!

Dostopnost